f  t  y  g

Επιστολή του Προέδρου Γιώργου Πατούλη στα μέλη και φίλους του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά»

athina pr xana

Αγαπητοί φίλοι.

Τον Ιούλιο του 2017 ανέλαβα την πρωτοβουλία, μαζί με μια μεγάλη ομάδα πολιτών που αγαπούν την Αθήνα, να δημιουργήσουμε τον Όμιλο Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά».

Στόχος της πρωτοβουλίας μας αυτής ήταν, αφενός να αναδείξουμε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη λειτουργία αλλά και την εικόνα «της πόλης της καρδιάς μας». H αδιαφορία ή και ανικανότητα όσων την διοίκησαν τα τελευταία χρόνια ή είχαν την ευθύνη για κρίσιμες αποφάσεις που την αφορούσαν.

Διαβάστε περισσότερα: Επιστολή του Προέδρου Γιώργου Πατούλη στα μέλη και φίλους του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα...

Στο Race for the Cure ενάντια στον καρκίνο του μαστού ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά»

 20181007 115806
 
Γ. Πατούλης: «Σήμερα μαζί με χιλιάδες κόσμου αλλά και με τις γυναίκες που έχουν βιώσει την ασθένεια δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας. Ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».
 
Ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» συμμετείχε στο  Race for the Cure, που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία για 10η συνεχή χρονιά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών Μαστού «Άλμα ζωής».
Οι εθελοντές του Ομίλου συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου, με αφετηρία το Ζάππειο και ένωσαν τη φωνή τους με πλήθος κόσμου στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα ζωής και ελπίδας.
Διαβάστε περισσότερα: Στο Race for the Cure ενάντια στον καρκίνο του μαστού ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα...

Στην περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

photo ag. dionysios 1

Γ. Πατούλης: «Οφείλουμε όλοι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μαζί με τους πολίτες να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε μία ισχυρή τοπική διακυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα για να κερδίσει η χώρα μας τη χαμένη της αίγλη και λάμψη»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους γύρω από τον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης των Αθηνών.

Σε κλίμα κατάνυξης συνόδευσαν την Ιερά Εικόνα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Ιερείς της Αρχιεπισκοπής, μέλη της κυβέρνησης, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, η μπάντα του Δήμου Αθηναίων,  άγημα του Στρατού και πλήθος πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα: Στην περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης, Προέδρος ΚΕΔΕ: «Το μέλλον της Αθήνας είναι στη μητροπολιτική διακυβέρνηση που σήμερα ασκείται στρεβλά από την Περιφέρεια»

IMG 8884

Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη

Η Αθήνα δεν έχει την εικόνα που της αξίζει και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Αν θέλουμε να γίνει μία πόλη της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της γνώσης, της συνεργασίας, της ανοιχτής συμμετοχής και της εξωστρέφειας πρέπει να εφαρμοστεί το μοντέλο της μητροπολιτικής διακυβέρνησης. Ένα μοντέλο που  σήμερα ασκεί στρεβλά η Περιφέρεια.

Διαβάστε περισσότερα: Γ. Πατούλης, Προέδρος ΚΕΔΕ: «Το μέλλον της Αθήνας είναι στη μητροπολιτική διακυβέρνηση που σήμερα...

Συνέντευξη Γιώργου Πατούλη στο Ραδιόφωνο 247 και στους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού

athina pr xana 1

Γ. Πατούλης: Το ενδιαφέρον μου για την Αθήνα εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει αλλάξει – Οι πληροφορίες που με θέλουν υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής αποτελούν μέχρι σήμερα δημοσιογραφική φιλολογία και  παραφιλολογία

Ο Πρόεδρος του Ομίλου «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά», Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο ραδιόφωνο 247 και στους Βασίλη Σκουρή και  Αγγελική Σπανού. Ακολουθεί το σχετικό απομαγνητοφωνημένο κείμενο: 

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη Γιώργου Πατούλη στο Ραδιόφωνο 247 και στους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού

Συνέντευξη Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο ρ/φ του Πρώτου Θέματος και στο δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη

patoulis ape

Γ. Πατούλης: Έχω εκδηλώσει το ενδιαφέρον μου για την Αθήνα εδώ κι ενάμιση χρόνο κι αυτό δεν έχει αλλάξει

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο ραδιόφωνο «Πρώτο Θέμα» και στο δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη. Ακολουθεί το σχετικό απομαγνητοφωνημένο κείμενο: 

Γιάννης Πρετεντέρης: Πάμε στο κο Πατούλη ο οποίος πληροφορούμαι ότι θα δραστηριοποιηθεί στις δημοτικές εκλογές. Κύριε Πατούλη σχεδιάζετε να κατέβετε για περιφερειάρχης;

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο ρ/φ του Πρώτου Θέματος και στο δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη

«Να κάνουμε την Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά»

patoulis akropoli

«Παρών» στην κούρσα για τον Δήμο Αθηναίων δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Γιώργος Πατούλης, αναγγέλλοντας ότι η απόφασή του να είναι υποψήφιος δεν θα επηρεαστεί ούτε από το ποιος θα έχει το χρίσμα της Ν.Δ. ούτε από ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη.

Δηλώνει ακόμα ότι «ο Δήμος της Αθήνας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι προθάλαμος για την κεντρική πολιτική σκηνή».

Τέλος, χαρακτηρίζει «παραμύθια χωρίς δράκους» την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων από ρωσικά συμφέροντα για την υπονόμευση της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν βλέπει βίαιες ενέργειες στα συλλαλητήρια για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

 

Η Συνέντευξη
Διαβάστε περισσότερα: «Να κάνουμε την Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά»

Στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Αιμιλιανού στο Λόφο Σκουζέ ο κ. Γ. Πατούλης

photo aimilianos 1

Ο Πρόεδρος τoυ Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αιμιλιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Λόφο Σκουζέ, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Σε κλίμα κατάνυξης, χοροστατούντος του Επισκόπου Θεσπιών και Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτη Συμεών  μαζί με πλήθος πιστών παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και ακολούθως συνόδευσαν την περιφορά της εικόνας.

Διαβάστε περισσότερα: Στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Αιμιλιανού στο Λόφο Σκουζέ ο κ. Γ. Πατούλης

Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αφορμή το ψήφισμα του ΔΣ του Δήμου Αθηναίων για το Πεδίον του Άρεως

IMG 8884

Γ. Πατούλης: «Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών δεν ενδείκνυνται για αντεγκλήσεις με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Η πρωτεύουσα δεν ανήκει στα κόμματα αλλά στους πολίτες της»

H απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, να βάλει σε προτεραιότητα το μείζον θέμα της ασφάλειας των πολιτών αλλά και την προστασία των ανθρώπων που είναι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά στις περιοχές της Αθήνας, με έμφαση το Πεδίον του Άρεως, είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Διαβάστε περισσότερα: Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αφορμή το ψήφισμα του ΔΣ του Δήμου Αθηναίων για το...

Στη λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

patoulis agiamarina thiseio2

Γ. Πατούλης: «Η μητροπολιτική διακυβέρνηση είναι το κλειδί για να μην συνεχίζουν να μαραζώνουν η Αθήνα και οι γειτονιές της»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στη λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Θησείο.

Σε κλίμα κατάνυξης, χοροστατούντος του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, κ.κ. Κλήμη και του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού πατήρ Χρήστου ο κ. Πατούλης μαζί με πλήθος πιστών παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία και ακολούθως συνόδευσαν την περιφορά της εικόνας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες και συζήτησε μαζί τους για ζητήματα που σχετίζονται με τα καθημερινά προβλήματα στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και με τις παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για την ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της πρωτεύουσας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Εύχομαι σε όλους τους εορτάζοντες χρόνια πολλά και ευημερία στη ζωή τους. Είχα τη χαρά να παρακολουθήσω τη συγκινητική λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Μαρίνας σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Αθήνας, το Θησείο. Παράλληλα είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους κατοίκους της περιοχής που παραβρέθηκαν στη θεία λειτουργία για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους στις γειτονιές της Αθήνας. Η πρωτεύουσα δεν έχει την εικόνα που της αξίζει και αυτό πρέπει να αλλάξει. Όχι με μαγικά ραβδιά αλλά με σχέδιο και όραμα. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως αν δεν περάσουμε από το συγκεντρωτικό κράτος στο μοντέλο της μητροπολιτικής διακυβέρνησης, η Αθήνα και οι γειτονιές της θα συνεχίσουν να μαραζώνουν. Εμείς που υπηρετούμε χρόνια την Αυτοδιοίκηση ξέρουμε τι πρέπει να γίνει και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μία ισχυρή τοπική διακυβέρνηση, όπως εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη».

patoulis agiamarina thiseio2

Γ. Πατούλης: «Το τρένο ξεκίνησε και δεν σταματά. Δηλώνω παρών στη μάχη για τη μεγάλη ανατροπή. Επανεκκίνηση τώρα για να γίνει η Αθήνα Πρωτεύουσα-Πρότυπο, με επίκεντρο τους πολίτες»

photo petralona 1

Ομιλία του Προέδρου του Ομίλου Ενεργών Πολιτών Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά Γ. Πατούλη σε ανοιχτή εκδήλωση στα Πετράλωνα

«Στη νέα συμμαχία που χρειάζεται η Αθήνα για να κάνει μια νέα επανεκκίνηση,  για να ακουστεί δυνατά και πάλι η φωνή της δηλώνω παρών», διαμήνυσε ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Πολιτών Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά Γ. Πατούλης στην ομιλία του κατά την ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Πετράλωνα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ίδρυση του Ομίλου.

Ο κ. Πατούλης, παρουσία πλήθους κόσμου, από την κεντρική πλατεία των Πετραλώνων προχώρησε σε ένα απολογισμό δράσεων το διάστημα που ενεργοποιείται ο Όμιλος και παρουσίασε τους στόχους και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν την επόμενη περίοδο, προκειμένου η Αθήνα να διεκδικήσει αυτά που της αξίζουν και να γίνει μία πρωτεύουσα με δυναμική και σύγχρονο πρόσωπο, αντάξια των αντίστοιχων ευρωπαϊκών.

«Δεν ξεχνώ τη γειτονιά που μεγάλωσα»

Προσδιορίζοντας τους συμβολικούς λόγους που επέλεξε τα Πετράλωνα για τη γενέθλια εκδήλωση ο κ. Πατούλης εστίασε στη συναισθηματική αξία που έχει η περιοχή για τον ίδιο καθώς είναι η γειτονιά της Αθήνας που γεννήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ενώ αναφέρθηκε και στις αξίες που ακόμα διατηρούν οι άνθρωποι των Πετραλώνων, όπως η ανθρωπιά και το φιλότιμο.

«Δεν ξεχνώ, ούτε πρόκειται ποτέ να ξεχάσω πως ξεκίνησα, ως άνθρωπος,

ως επιστήμονας αλλά και ως πολίτης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μέσα σε ένα χρόνο ταράξαμε τα νερά»

Σχολιάζοντας τον ένα χρόνο δραστηριοποίησης του Ομίλου ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι αφετηρία αυτής της προσπάθειας ήταν η πρόθεση «να μην παραμείνουμε άλλο αδρανείς  απέναντι σε μια κατάσταση που δεν ταίριαζε με την εικόνα μιας πόλης που την έχουν κατά καιρούς εκμεταλλευθεί πολλοί.

Άλλοι για να χτίσουν στις πλάτες των κατοίκων της τις πολιτικές τους καριέρες. Κι άλλοι για να πλουτίσουν».

«Πετύχαμε μέσα σε μόλις ένα χρόνο, να ταράξουμε τα νερά» σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η εμφάνιση του Ομίλου μας, ενόχλησε πολλούς. Ανάγκασε τους βολεμένους να ξεβολευτούν, να αναζητήσουν τρόπους για να αναχαιτίσουν τη δυναμική και την αποδοχή μας στην τοπική κοινωνία.

Ενόχλησε κυρίως εκείνους που είχαν συμβιβαστεί με την αδράνεια. Πίστευαν ότι οι πολίτες της Αθήνας είχαν αδρανοποιηθεί και απλά περίμεναν τον επόμενο, πορφυρογέννητο, σωτήρα, το επόμενο δημιούργημα του κομματικού σωλήνα, που θα έβλεπε την Αθήνα ως σκαλοπάτι για την ανέλιξη του, για να τους σώσει από τα αδιέξοδα που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει. Και σύντομα, το αρχικό τους ξάφνιασμα, έγινε φόβος. Τους τρομάξαμε ιδίως με τη συγκλονιστική μας εκδήλωση στο Κάραβελ και τότε κατάλαβαν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

 

 

«Δεν διοικείται με το γάντι η πρωτεύουσα»

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ομίλου «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» σχολίασε πως η δημοτική αρχή, παρά τις καλές της προθέσεις, δεν μπορούσε και δεν μπορεί, για διάφορους λόγους, να δώσει λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης. «Δεν διοικείται με το γάντι η πρωτεύουσα. Θέλει όραμα, σχέδιο και διάθεση για συγκρούσεις και ανατροπές».

Όπως επισήμανε δεν εστίασε στις ανάγκες του απλού πολίτη και δεν αντιλήφθηκε πως η Αθήνα δεν χρειάζεται Δημάρχους που κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική, κλεισμένοι σε γυάλινα γραφεία.

Απαιτούνται πολιτικές που θα επικεντρώνονται στις ανάγκες των μικρών παιδιών και των νέων που αγωνιούν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία» τόνισε και πρόσθεσε πως η Αθήνα δεν είχε μια δημοτική αρχή που να διέθετε τη δύναμη να κτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. «Καλή η πολιτική των δημοσίων σχέσεων με την Περιφέρεια. Αλλά με δημόσιες σχέσεις δεν αποκτάς τον έλεγχο του Πεδίου του Άρεως. Καλές οι χειραψίες και οι ευγένειες με τον κάθε Υπουργό, όλων των Κυβερνήσεων. Αλλά δεν είναι χρήσιμες όταν αυτοί που σου δίνουν το χέρι από τη μια, από την άλλη σου κόβουν το οξυγόνο. Σου κόβουν τη χρηματοδότηση, Και γυρνούν την πλάτη τους, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των Αθηναίων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλοι είναι καλοδεχούμενοι στη μάχη της Αθήνας αρκεί να παίζουν καθαρά»

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Πατούλης σχολιάζοντας τους υποψήφιους μνηστήρες για τη μάχη της Αθήνας, διαμήνυσε πως δεν έχει πρόβλημα με αυτούς που θέλουν να έχουν ρόλο στις υποθέσεις της πόλης. «Όλοι είναι καλοδεχούμενοι αρκεί, να έχουν αντοχές και να παίζουν καθαρά. Στα ίσια, κι όχι ύπουλα. Με βάση αρχές, αξίες και προγράμματα. Κι όχι στη βάση κληρονομικών δικαιωμάτων. Εγώ προσωπικά, έχω πρόβλημα με αυτούς που θέλουν να πάρουν από την πόλη και τους πολίτες, χωρίς να δώσουν τίποτε.

Με αυτούς που πιστεύουν ότι η πόλη τους χρωστά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ήρθαμε για να βάλουμε τέλος στην αδράνεια»

 

Περιγράφοντας τους προγραμματικούς στόχους του Ομίλου τόνισε πως  βούληση τους είναι η αξιοποίηση των γνώσεων και της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί προς όφελος της Αθήνας και των κατοίκων της. «Για να δώσουμε δύναμη στην πόλη και να ακουστεί δυνατά η φωνή της», τόνισε.

Διατρέχοντας τις προτεραιότητες υπογράμμισε πως από τις πρώτες είναι να ξαναγίνει η Αθήνα μια πόλη καθαρή, ζωντανή, με διαδραστική σχέση με τους κατοίκους της, οι οποίοι θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στο νέο ξεκίνημα για την πρωτεύουσα.

«Εμείς θέλουμε να σας παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα δίνει προτεραιότητα στη δική σας γνώμη, στις δικές σας ανάγκες και στον στόχο να γίνει η Αθήνα πόλη της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της γνώσης και του Πολιτισμού, της συνεργασίας και της ανοιχτής συμμετοχής

αλλά και πόλη του μέλλοντος, εξωστρεφής. Μια καθαρή και ασφαλής πόλη’, τόνισε.

«Για μένα δεν είναι αυτοσκοπός η καρέκλα»

Περιγράφοντας το προσωπικό του όραμα για την Αθήνα ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως «δεν είναι αυτοσκοπός η θέση και η καρέκλα» αλλά η διάθεση προσφοράς στην πόλη που μεγάλωσε. Όπως ανέφερε μέχρι στιγμής την έχει υπηρετήσει με υψηλό αίσθημα ευθύνης ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ και πρόσθεσε πως φιλοδοξία του είναι να την υπηρετήσει ακόμα πιο δυναμικά μαζί με τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου, από όποια θέση επιλέξουν οι πολίτες.

Ωστόσο ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελεί η αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης.  «Δεν αρκεί να βρεθεί στη θέση του Δημάρχου ένας ικανός άνθρωπος. Τι να το κάνει κανείς ,

ένα αδειανό πουκάμισο; Ο ικανός πρέπει να μπορεί να είναι και αποτελεσματικός. Χρήσιμος» σημείωσε, σχολιάζοντας πως το σημερινό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων, δεν δίνει στο Δήμαρχο πολλές δυνατότητες

για να αλλάξει ριζικά τα πάντα. Επικαλούμενος και τον Νομο Κλεισθένη που ψηφίστηκε πρόσφατα, έκανε λόγο για ένα ασφυκτικό οικονομικό και θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης.

«Το μέλλον της Αθήνας είναι η μητροπολιτική διακυβέρνηση» ανέφερε και εστίασε στην ανάγκη να είναι υπεύθυνος ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο για τις βασικές λειτουργίες του Δήμου όπως είναι η ασφάλεια, η καθαριότητα και οι αναπτυξιακές υποδομές στην πόλη, χωρίς να είναι έρμαιο από τις διαθέσεις του Πρωθυπουργού, των υπουργών,  ή του Περιφερειάρχη» τόνισε, προσδιορίζοντας  το μοντέλο τοπικής διακυβέρνησης που απαιτείται.

Γι αυτό το μοντέλο  της αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης , αγωνίζομαι όλο αυτό το διάστημα, μέσω της ΚΕΔΕ.

Αγωνίζομαι για να επικρατήσει η απλή λογική. Για να μην έχει ο Δήμαρχος της Αθήνας, αλλά και ο κάθε Δήμαρχος, δεμένα τα χέρια του και να μην εξαρτά την υλοποίηση του προγράμματος του, από μια διαδικασία διαρκούς και καθημερινής  συναλλαγής,  με τις μειοψηφίες των άκρων».

«Το τρένο ξεκίνησε και δεν σταματά»

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης εστίασε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων με τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας και απεύθυνε κάλεσμα συστράτευσης όλων όσων αγαπούν την Αθήνα.

«Η Αθήνα χρειάζεται μια νέα συμμαχία, στην οποία θα συμμετέχουν από την επομένη των εκλογών πρόσωπα που κατέχουν θέσεις αιχμής

και μπορούν να συμβάλλουν δημιουργικά ,στην αναγέννηση της πόλης.

Σε αυτή τη συμμαχία για την Αθήνα , δηλώνω παρών. Μαζί συνεχίζουμε.

Για το Νέο Ξεκίνημα της Αθήνας. Το τρένο ξεκίνησε και δεν σταματά» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

photo petralona 1

photo petralona 1

photo petralona 1

photo petralona 1

photo petralona 1

 

 

 

Πρόσκληση στην εκδήλωση απολογισμού για τον ένα χρόνο δράσης

Ο Όμιλος μας, Αθήνα #Πρωτεύουσα_Ξανά έχει γενέθλια!
Ο Πρόεδρος Γιώργος Πατούλης και τα μέλη του Ομίλου,
σας καλούμε
τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στις 19:30, στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα (οδός Ηούς),

στην εκδήλωση απολογισμού για τον ένα χρόνο δράσης και προγραμματισμού για τις επόμενες πρωτοβουλίες μας! 

Το "τρένο" ξεκίνησε και δεν σταματά!

prosklhsh petralona 16072018

Ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» δίπλα στον εμπορικό κόσμο του κέντρου

IMG 0001

Γ. Πατούλης:  «Οφείλουμε να ζωντανέψουμε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αφουγκραζόμενοι τους ανθρώπους της αγοράς»

Με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της Αθήνας συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Ομίλου «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» κ. Γιώργος Πατούλης την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 σε κεντρικό μεζεδοπωλείο της Ομόνοιας.

Σε συνέχεια των γόνιμων επαφών του με τους ανθρώπους της αγοράς ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα των καταστηματαρχών της ευρύτερης περιοχής, να δει από κοντά τις ανάγκες τους και να ανταλλάξει χρήσιμες απόψεις, συμβάλλοντας στην από κοινού δημιουργία ενός πλαισίου στοχευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών που θα έχουν στο επίκεντρο την τόνωση της εμπορικότητας καθώς και την ανάδειξη - αναβάθμιση της πρωτεύουσας της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» δίπλα στον εμπορικό κόσμο του κέντρου

Μακεδονικό: «Η Αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά για να ανατραπεί μια απόφαση που βλάπτει μακροπρόθεσμα το συμφέρον της χώρας και προσβάλλει βάναυσα την ιστορική μας μνήμη»

patoulis syn thes makedoniko

Συνέντευξη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και του Προέδρου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό ζήτημα

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η Αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά για να ανατραπεί μια απόφαση που βλάπτει μακροπρόθεσμα το συμφέρον της χώρας και προσβάλλει βάναυσα την ιστορική μας μνήμη»

«Μονόδρομος η διεξαγωγή δημοψηφίσματος»

 

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στον ελληνικό λαό για το ονοματολογικό ζήτημα των Σκοπίων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, με αντικείμενο το Μακεδονικό ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα: Μακεδονικό: «Η Αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά για να ανατραπεί μια απόφαση που βλάπτει μακροπρόθεσμα...

Μαζί με χιλιάδες πολίτες βροντοφωνάζουμε εδώ στη Βίγλα Πισοδερίου και λέμε ότι «Η Μακεδονία είναι ελληνική. Όχι στο ξεπούλημα της Ιστορίας μας»

vigla makedonia

Η Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη έδωσε δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της υπογραφής συμφωνίας για το Μακεδονικό

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε θα ανεχθεί το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας. Μαζί με τους πολίτες δυναμικά και με  αποφασιστικότητα δίνουμε μάχη για την υπεράσπιση της ιστορίας, της κληρονομιάς και των εθνικών συμφερόντων μας. Λέμε όχι στο ξεπούλημα».

Διαβάστε περισσότερα: Μαζί με χιλιάδες πολίτες βροντοφωνάζουμε εδώ στη Βίγλα Πισοδερίου και λέμε ότι «Η Μακεδονία είναι...

Συνάντηση τομέων δράσης του Ομίλου Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά με επίκεντρο την ασφάλεια και τον πολιτισμό

 IMG 3440

Γ. Πατούλης: «Η Αθήνα μπορεί να γίνει ασφαλής Πόλη - Πρωτεύουσα παγκόσμιου πολιτισμού»

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Προέδρου του Ομίλου «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» κ. Γιώργου Πατούλη με τους τομείς δράσης για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό το Σάββατο 16 Ιουνίου στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση τομέων δράσης του Ομίλου Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά με επίκεντρο την ασφάλεια και τον πολιτισμό

Για τα σκουπίδια στους δρόμους της Αττικής, υπεύθυνη είναι η κα Δούρου

skoupidia attiki

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Για τα σκουπίδια στους δρόμους της Αττικής, υπεύθυνη είναι η κα Δούρου.

Οι πολίτες της Αττικής εδώ και μια βδομάδα ταλαιπωρούνται για μια ακόμη φορά, από το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων συσσωρεύονται στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, επειδή οι Δήμοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μοναδικό χώρο που διαθέτει σήμερα η Αττική για την εναπόθεση των απορριμμάτων της.

Διαβάστε περισσότερα: Για τα σκουπίδια στους δρόμους της Αττικής, υπεύθυνη είναι η κα Δούρου

Δεν με πτοούν οι στημένες συκοφαντίες και τα άθλια υπονοούμενα. Το Πεδίο του Άρεως θα "επιστρέψει" στους Αθηναίους

 photo parko 2

Με αφορμή το περιεχόμενο δημοσιεύματος που φιλοξενήθηκε χθες στην ΕΦ. ΣΥΝ , στη στήλη ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ, με τίτλο " Πεδίον του Άρεως, μεγάλες ανατροπές και ρεύματα" και υπογράφεται από τον κ. Πέτρο Μανταίο, θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα: Δεν με πτοούν οι στημένες συκοφαντίες και τα άθλια υπονοούμενα. Το Πεδίο του Άρεως θα "επιστρέψει"...

Θλιβερός ο απολογισμός της Περιφέρειας Αττικής και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων

xyta

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Φορτώνει με νέα "χαράτσια" τους πολίτες της Αττικής η κα Δούρου

Θλιβερός ο απολογισμός της Περιφέρειας Αττικής και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Ο τελευταίος χρόνος της θητείας της κας Δούρου στο "τιμόνι" της ηγεσίας της Περιφέρειας Αττικής επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Διαβάστε περισσότερα: Θλιβερός ο απολογισμός της Περιφέρειας Αττικής και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Συνέντευξη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

synentefxi eleftheros typos 03062018

Γ. Πατούλης: Επιβεβλημένο και αυτονόητο το όχι στο νομοσχέδιο  «Κλεισθένης Ι»  που οδηγεί σε ακυβερνησία και ετεροδιοίκηση – Απαιτούμε μια μεταρρύθμιση που θα οδηγεί σε αποκέντρωση

Τους λόγους για τους οποίους η Αυτοδιοίκηση λέει «Όχι» στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Όπως υπογραμμίζει η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει εκφράσει την κατηγορηματική της αντίθεση στον «Κλεισθένη» καθώς  δεν προωθεί τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι δεν τρομοκρατούνται

patoulis akropoli

Η ενασχόληση μου με το ζήτημα του Πεδίου του Άρεως φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει πολύ τους «γνωστούς – αγνώστους», που έχουν πετύχει, με την ανοχή της Περιφέρειας Αττικής που έχει την ευθύνη διαχείρισης του,  να το μετατρέψουν από χώρο πρασίνου και αναψυχής για το σύνολο των πολιτών της Αθήνας, σε χώρο ανομίας και  παραβατικότητας.

Την ενόχληση τους αυτή σε βάρος του προσώπου μου την εξέφρασαν δημόσια, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να με απειλήσουν, μαζί με άλλους επώνυμους πολίτες που έχουν τις ίδιες αγωνίες για την πόλη της καρδιάς μας.

Τους λέω ξεκάθαρα ότι δεν τους φοβάμαι, αυτοί πρέπει να φοβούνται.

Διαβάστε περισσότερα: Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι δεν τρομοκρατούνται

Ο κ. Σκουρλέτης έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα! - Συνέντευξη μου στον "Ελεύθερο Τύπο"

IMG 2088

"Ο κ.Σκουρλέτης έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα! Η επιμονή του στην απλή αναλογική είναι καθαρά για εκλογικούς λόγους που έχουν να κάνουν με τον πολιτικό σχεδιασμό του κυβερνώντος κόμματος."

Διαβάστε περισσότερα: Ο κ. Σκουρλέτης έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα! - Συνέντευξη μου στον "Ελεύθερο Τύπο"

Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αφορμή την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη να μειώσει κατά 50% τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων του εμπορικού τριγώνου

giorgos patoulis kede

Γ. Πατούλης: «Η Αυτοδιοίκηση στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα όταν το κεντρικό Κράτος αυξάνει διαρκώς τη φορολογία.

Πιο επίκαιρο από ποτέ το πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ να γίνει πράξη η έννοια της αποκέντρωσης για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη»

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη να προχωρήσει στη μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις του εμπορικού τριγώνου της πρωτεύουσας, αποδεικνύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος  θεσμός που αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και τους στηρίζει ενεργά.

Διαβάστε περισσότερα: Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αφορμή την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη να...

Κοινό μέτωπο ΕΝΠΕ -ΚΕΔΕ με ψήφισμα που εξέδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία κατά το δεύτερο κοινό συνέδριο των Ενώσεων

IMG 2097

Γ. Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση σήμερα ενωμένη έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στη Κυβέρνηση ότι δε θα επιτρέψει το χάος και την ακυβερνησία στους δήμους και στη χώρα

Κ. Αγοραστός: «Έχοντας ισχυρή εντολή από το σημερινό συνέδριο, αναλαμβάνουμε νέες πρωτοβουλίες ώστε να γίνει πράξη η πραγματική μεταρρύθμιση στον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης»

Διαβάστε περισσότερα: Κοινό μέτωπο ΕΝΠΕ -ΚΕΔΕ με ψήφισμα που εξέδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία κατά το δεύτερο κοινό...
Click to listen highlighted text!
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok